duurzame kleiwinning

Geeft bescherming, nieuwe natuur en een hernieuwbare grondstof

Terug

Het geheim van de baksteen 28-08-2023

Voor kinderen is er nog veel te ontdekken over de baksteen. KNB heeft daarom het kinderboek ‘Het geheim van de baksteen’ uitgebracht. De reden hiervoor is toekomstige generaties bekend te laten maken met het bouwmateriaal baksteen in hun leefomgeving.

Het spannende, informatieve kinderboek ‘Het geheim van de baksteen’ leest lekker weg en helpt kinderen bewust te worden van de bouwmaterialen in hun omgeving. KNB wil met het boek bijdragen aan de bevordering van kennis over wetenschap en techniek: een manier van kijken naar de wereld.

  

Het ontdekken waard

De wereld achter de baksteen is het ontdekken waard. Want wie weet waar de baksteen vandaan komt? Wat er nodig is om een baksteen te maken? En waar deze wordt toegepast? Het boek gaat in op de productie en toepassing van de gebakken steen: vanaf de kleiwinning van de grondstof klei tot het bakken daarvan, het transport en de verwerking op de bouwplaats.

Tegelijkertijd is er het verhaal van Jerry. Hij is net verhuisd. In de muur van zijn nieuwe slaapkamer ziet hij een baksteen die anders is dan de andere. Als Jerry de steen voorzichtig los tikt ontdekt hij een briefje van de metselaar van het huis. Dat briefje is het begin van een spannend verhaal.

 

Kinderboek voor onderwijs

Het korte en krachtige verhaal met illustraties en foto’s maken ‘Het geheim van de baksteen’ een leerrijk boek. Het boek is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het werd geschreven door kinderboekenschrijfster Rian Visser, geïllustreerd door Wilbert van der Steen en uitgegeven door educatieve uitgeverij Delubas.

Het boek past prima in een curriculum over wetenschap, techniek, bouwen, cultuur of maatschappij in het basisonderwijs.

Het boek (€10,00 incl. btw) is te bestellen via www.knb-keramiek/kinderboek.